Kijk op 30 mei gratis de film Onder het Maaiveld in Pakhuis de Zwijger

Op dinsdag 30 mei om 20.oo uur draait de bekroonde film Onder het Maaiveld in Pakhuis de Zwijger. Al meer dan 25.000 mensen zagen de film in de Nederlandse bioscopen. Reserveer snel je gratis kaartje.

Onze bodem is letterlijk en figuurlijk de basis van ons bestaan. Maar wat leeft er eigenlijk in de grond onder onze voeten? En hoe belangrijk is een levendige biodiverse bodem? In de bekroonde film Onder het Maaiveld gaan we dat ontdekken. Na afloop is er de mogelijkheid verder te praten met bodemexperts.

Onder het maaiveld
Onder het maaiveld filmposter

Onder het Maaiveld

Van de ‘reusachtige’ bewoners als mollen en regenwormen, via larven en schimmels tot organismes die alleen met de sterkste microscopen betrapt kunnen worden, als bacteriën en beerdiertjes. De beelden lijken zo uit een peperdure sciencefiction-productie te komen, maar zijn gewoon gemaakt in de Nederlandse bodem. Het bestaan van deze wereld zal niemand verassen, maar dat al het leven in deze microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend.

Nagesprek

De filmmakers en bodemexperts vertellen over het bodemleven. Hoe kan het dat bovengrondse stedelingen eigenlijk zo weinig weten van hun medebewoners onder de grond? Een gesprek vol nieuwe inzichten, verwondering en nieuwsgierigheid.

  • Ignas van Schaick
    Co-owner, M&N Film Distribution & maker Onder het Maaiveld, De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad.
  • Martin Doeswijk
    Directeur Bodem & Grondwater TAUW en schreef recentelijk een paper over het belang van een gezonde bodem.
  • Doina Mani
    Mede-eigenaar Tuinen van Hartstocht en doet als PhD candidate aan de Wageningen Universiteit onderzoek naar een het effect van landgebruik op het bodemleven in verschillende klimaatzones en bodemtypes.

Reserveer nu jouw gratis kaartje op Filmvertoning + nagesprek : Onder het Maaiveld - Pakhuis de Zwijger