Kom elektrisch proefvaren bij Nautix Marina | Zaterdag 24 juni 2023

Altijd al een keer een proefvaart willen maken in een elektrische boot? Dan kan zaterdag 24 juni bij Nautix Marina Amsterdam. Het grootste elektrische proefvaar-evenement van Nederland!

Duurzaam Varen Dag

Elektrisch varen is de toekomst! Ervaar aanstaande zaterdag zelf de voordelen en kom langs om in één van de elektrische boten een proefvaart te maken.
Tijdens de Duurzaam Varen Dag staan experts klaar om al je vragen over de overstap naar elektrisch varen te beantwoorden. Voor iedere bootliefhebber is er wat aanwezig, van luxere boten en accessoires tot kleinere modellen en opties. Heb je al een boot, maar is deze nog niet uitstootvrij? Er is zaterdag ook een ombouwer van boten aanwezig om advies te geven over uitstootvrije aanpassingen aan de eigen boot.

Wanneer: Zaterdag 24 juni 2023
Waar: Nautix Marina | Zuiderzeeweg 6, 1095KG, Amsterdam

Meld je hier aan voor de Duurzaam Varen Dag

Uitstootvrije maatregelen

Voor de pleziervaartuigen geldt in 2025 een uitstootvrije zone in het centrumgebied (met uitzondering van de doorgaande vaarroutes). In 2030 heeft de stad de ambitie om het gehele binnenwater van Amsterdam uitstootvrij te hebben.
Amsterdam werkt hard aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Vanaf 2025 worden daarom de milieuzones aangescherpt en komen er uitstootvrije zones. Vanaf 2025 gelden er voor taxi’s, bestel- en vrachtauto’s, brom- en snorfietsen en pleziervaart, passagiersvaart en transport over water uitstootvrije zones.
Kijk voor meer informatie op de webpagina van Duurzame Mobiliteit.