Landelijke subsidie particuliere elektrische personenauto

Ben jij een particulier en koop of lease jij op of na 4 juni 2020 een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse? Dan kom jij mogelijk in aanmerking voor de landelijke Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP).

De subsidieregeling is voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s en is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt of leaset). Je komt eenmalig in aanmerking voor subsidie als je voldoet aan de voorwaarden.

Voorwaarden

Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking. Er zijn voorwaarden verbonden aan actieradius, de oorspronkelijke catalogusprijs en de minimale bezitsduur. Op de website van RVO vindt u meer informatie over de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren.

Aanvragen kan vanaf 1 juli 2020. De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is.

Elektrische auto voor meer mensen bereikbaar

Het kabinet heeft in het klimaatakkoord afgesproken dat een elektrische auto voor veel meer mensen bereikbaar moet worden. Nu zijn het vooral nog veel zakelijke rijders die kiezen voor elektrisch. Deze nieuwe regeling is bedoeld voor particulieren die een middenklasse personenauto rijden. Daarmee wordt schoon, elektrisch rijden aantrekkelijker voor een bredere groep.

Bron: Amsterdam.nl