Meld je aan voor een gratis energiebesparingsadvies aan huis

Om energiebesparing te stimuleren subsidieert de gemeente Amsterdam het energiecoachproject van !WOON. Elke huurder of eigenaar-bewoner van Amsterdam komt in aanmerking voor een gratis energiebesparingsadvies aan huis. Van dit aanbod hebben inmiddels 2650 Amsterdamse huishoudens gebruik gemaakt.

Tijdens het bezoek kijk je samen met een energiecoach naar het energieverbruik in je woning. Je krijgt een bespaarrapport én je kan kiezen uit handige bespaarproducten zoals radiatorfolie, tochtband, een waterbesparende douchekop of ledlampen. Veel mensen kiezen de radiatorfolie, waardoor reeds 7,5 km folie werd weggegeven! Een bezoek van een energiecoach kan je een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen.

Wil je ook een gratis bezoek van een energiecoach? Meld je aan:

Energie bespaartip: radiatorfolie

Eén van de maatregelen die je kunt treffen om minder energie te verbruiken is om radiatorfolie te gebruiken. Radiatorfolie isoleert de achterkant van de radiator, zodat de warmte de kamer in gaat, in plaats van dat de buitenmuur verwarmd wordt. Hierdoor kun je op een eenvoudige manier € 20 tot 40 euro per jaar besparen op je energierekening.