De Feestdagen komen er weer aan | Hier koop je mooie duurzame cadeautjes

December nadert. Heb jij al nagedacht wat je iedereen gaat schenken? Iets tweedehands! Alles gloednieuw kopen is niet zo duurzaam: alles wat je niet nieuw koopt hoeft niet gemaakt te worden én gooi je niet weg. Hieronder hebben we een aantal tips waar je mooie duurzame cadeautjes kan kopen én verkopen.

Kok: Alle soorten en maten boeken

Kok antiquariaat Gemeente amsterdam w-braat

Oude Hoogstraat 18, 1012 CE Amsterdam
De geur van oud papier komt je tegemoet zodra je dit grote pand betreedt, waar de familie Kok al sinds 1975 boeken verkoopt. De onderneming werd door opa Kok in 1946 elders in de Hoogstraat gestart. Je koopt hier mooie kunstboeken, een oud romannetje of een fijn prentje voor een paar euro.
PRIJS: een prentje vanaf 7,50.

Vous Vintage: High fashion

VousVintage DuurzameCadeautjes Gemeente Amsterdam w-braat

Een Céline tas met vlekje of een paar puntgave Ab Donkers pumps kan je hier voor een prikkie kopen. Let op de sale: zo heb je ineens een zijden kimono voor een tientje in je kast hangen! Ze verkopen ook kaarsen, sieraden en accessoires. Vous Vintage neemt ook spullen in. Je ontvangt een percentage van het aankoopbedrag
PRIJS: kleine cadeautjes vanaf 2 euro

Hebbes: Speelgoed en Kleding


Haarlemmerdijk 18-HS, 1013 JC Amsterdam
Voor je kinderen een kerstoutfit: Bij Hebbes slaag je zeker! Een enorme keuze uit feestkleding voor jongens en meisjes. Ze verkopen ook nieuw speelgoed en tweedehands boeken.
PRIJS: Vanaf 5 euro

JUN JUN: Kinderkleding en Speelgoed

De Clercqstraat 97, 1053 AH Amsterdam
JUN JUN heeft een imponerende hoeveelheid prachtig speelgoed. Lego, poppenhuizen of spelletjes, je vindt het hier. Je kan er ook kinderwagens en kleding kopen.
JUN JUN neemt ook spullen in. Je ontvangt een percentage van het aankoopbedrag
PRIJS: speelgoed vanaf 3,00

Van Dijk en CO.: Brocante, Antiek en Vintage meubels

Van Dijk en CO Duurzame cadeautjes Gemeente Amsterdam w-braat

Papaverweg 46, 1032 KJ Amsterdam
Een loods propvol kasten, emaille, linnengoed, wastafels, bureaus. Het fantastische assortiment brocante, vintage en antiek bij Van Dijk en CO spoort iedereen aan om nooit meer iets nieuws te kopen!
De spullen zijn afkomstig uit Oost Europa, beurzen en soms uit inboedels. Veel items zijn gerestaureerd: zo geef je een meubel een tweede leven en dat is natuurlijk erg duurzaam.
PRIJS: vanaf 20 euro

Fifty Fifty: Betaalbare modemerken

Christiaan Huygensplein 25, 1098 RA Amsterdam
Een gezellige huiselijke winkel in Watergraafsmeer met veel modemerken. Ze verkopen ook kinderkleding. Fifty Fifty neemt ook spullen in. Je ontvangt een percentage - Fifty-Fifty !- van het aankoopbedrag
PRIJS: vanaf 2 euro

Kringloop Kerkstraat: Bonte verzameling spulletjes

Fifty Fifty Duurzame cadeautjes Gemeente Amsterdam w-braat

Kerkstraat 354, 1017 JA Amsterdam
Een echte kringloopwinkel gespekt door de grachtengordel: hier loop je stuit je vaak op chique porselein, boeken of dure confectie voor bijna niets. Het is hier goed snuffelen want er staat vooral veel. Kijk ook altijd even tussen de kunstwerken, soms staan er opeens litho's tussen die heel bijzonder blijken te zijn.
PRIJS: vanaf 50 cent

Gideon Italiaander: Antiek, kunst, curiosa en kleding

Kringloop Amsterdam Gemeente Amsterdam W-braat

Loods 1, Havenstraat 3, 1075 PR Amsterdam
Een uitje voor velen. Gideon Italiaander verkoopt inboedels van particulieren en soms van bedrijven die over de kop zijn gegaan. En ze hebben er alles wat je niet nodig denkt te hebben. Het servies is prachtig en koop je voor een paar cent per stuk. Soms heb je er lampen en kroonluchters, messen en scharen.
PRIJS: vanaf 50 cent


Waterlooplein: Koninkrijk van de tweedehands spullen

Waterlooplein Duurzame cadeautjes Gemeente Amsterdam w-braat

Een Louis Vuitton jas trek je er uit een stofbaal, kristallen schoteltjes staan opgestapeld op de stoep en doublé chokers liggen verspreid op een kelim: Het koninkrijk van de tweedehands spullen. De markt begon in 1893 al als dagmarkt, aanvankelijk was het voornamelijk een joodse markt. Na de oorlog ging het lang niet goed met de markt. Rond de jaren '50 kwamen er steeds meer tweedehands spullen als waar te verschijnen. Het Waterlooplein is nu natuurlijk dé tweedehands markt van Amsterdam en als je goed kan zoeken kan je hier hele bijzondere spulletjes kopen. Daarnaast ademt de markt haar historie en zijn de marktlui er steevast charmant en welbespraakt.
PRIJS: vanaf 10 cent

Terre des Hommes shop Amsterdam

Lambertus Zijlplein 27, 1067 JR Amsterdam
Een kleine kringloop waarvan de opbrengt ten goede komt van Terre des Hommes. Er is vooral veel kleding en het is erg goedkoop. Voor houten speelgoed, bric a brac en kunst zit je hier goed in West.

Kids en Koters

Kidz en Koters Duurzame cadeautjes Gemeente Amsterdam w-braat

C. van Eesterenlaan 46, 1019 JN Amsterdam
Een kinderparadijs met een klein hoekje voor moeders. In Kids en Koters hebben ze veel verkleedkleding voor de junioren. Spaanse jurken en Disney prinsessen kunnen hier hun hart ophalen. Kids en Koters verkoopt ook veel boeken en spellen.

Een overzicht van alle kringloopwinkels in Amsterdam

Dan kan je in je eigen buurt op zoek naar duurzame geschenken.

Een overzicht van alle kringloopwinkels