Nieuw Amsterdams Klimaat is vernieuwd!

Vanaf vandaag heeft Nieuw Amsterdams Klimaat een nieuw jasje. We nemen de huisstijl aan van de gemeente Amsterdam. De inhoud en navigatie blijven hetzelfde. Neem een kijkje en maak opnieuw kennis!

Nieuw Amsterdams Klimaat

Twee jaar geleden introduceerden we ons platform NieuwAmsterdamsKlimaat.nl. Hier zetten inwoners van de stad samen hun schouders onder verduurzaming. Door hun kennis en ervaringen te delen, helpen Amsterdammers elkaar op weg om zelf aan de slag te gaan.

Op ons platform vind je:

  • Inspirerende verhalen van Amsterdammers uit verschillende delen van de stad die al verduurzamingsstappen hebben gezet. Zij leggen bijvoorbeeld uit hoe je subsidie aanvraagt, zonnepanelen plaatst of overstapt naar een elektrische of deelauto. Alleen of met de buurt. Kijk voor alle initiatieven op de kaart bij ‘Wat doen Amsterdammers?’. Ken jij mooie initiatieven die een plek verdienen op Nieuw Amsterdams Klimaat? Meld ze aan!
  • Praktische hulp over subsidies, financieringsmogelijkheden en natuurlijk de Duurzame Wegwijzer: een handige tool die huurders, woningeigenaren en ondernemers op weg helpt met verduurzamen.

Gemeente Amsterdam

De afgelopen jaren heeft Nieuw Amsterdams Klimaat zich ontwikkeld tot “one stop shop” voor Amsterdammers die willen verduurzamen. De berichten en tools komen in samenspraak met de duurzaamheidsredactie van de gemeente Amsterdam tot stand. We nemen nu ook de huisstijl aan van de gemeente Amsterdam om helder te maken wie de afzender is van de informatie.

Beleidsmatige informatie en nieuws over duurzaamheid blijft beschikbaar op de website van de gemeente Amsterdam.