Nieuw op dit platform: Wat kun jij doen?

Leuk dat je Nieuw Amsterdams Klimaat hebt ontdekt. Het platform voor en door Amsterdammers die willen leven in een schone en gezonde stad. Sinds afgelopen zomer delen bewoners, bedrijven en publieke organisaties hier hun duurzame projecten. Vanaf vandaag vind je op het platform ook tips en wegwijzers om zelf in actie te komen.

Hoe cliché het ook klinkt: alle kleine beetjes helpen. Daarom vind je op dit platform simpele tips om je leven duurzamer te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je door 5 in plaats van 9 minuten te douchen op jaarbasis ruim 15.000 liter warm water en 60 kubieke meter gas bespaart? Dat je met goed opgepompte autobanden niet alleen veiliger rijdt, maar ook zuiniger, schoner en stiller? En dat !WOON gratis energieadvies voor je huis geeft?

Wil je het groter aanpakken? Bijvoorbeeld je huis isoleren, je straat vergroenen of elektrisch rijden? Kijk dan bij de wegwijzers voor Duurzaam wonen, Groene buurt, Schoon vervoer en Bedrijven en instellingen. Die leiden je naar veel uitgebreidere informatie op Amsterdam.nl.

Ontdek de simpele tips en de wegwijzers

Inspireer je stadgenoten met jouw project

Op de kaart van Nieuw Amsterdams Klimaat staan al bijna 200 duurzame projecten. Van zonnepanelen op een VvE tot een groen waterstofcluster in de haven. Het ene project is al voltooid, het ander moet nog beginnen. Deel jouw project ook! Zo kun je andere Amsterdammers inspireren om duurzame stappen te zetten.

Ontdek wat Amsterdammers doen