Nieuwe LED-lantaarns voor de honkballers van de Amsterdam Pirates

Vrijdag 23 juni is de nieuwe LED-verlichting rond het hoofdveld van Pirates opgeleverd. Een grote investering voor 58 nieuwe LED-lantaarns. De twee andere velden waren al voorzien van LED-verlichting. De afgelopen twee jaar heeft de gemeente bij ongeveer 50 sportvelden en sportbanen de conventionele verlichting vervangen door LED-verlichting.

Uitdaging op complex Pirates

Omdat Pirates op internationaal niveau uitkomt zijn er hogere eisen voor de verlichting rond het veld. Daar heeft Pirates meer LED-armaturen voor nodig en de lumen-metingen - de lichtmeting- moeten nauwkeuriger worden uitgevoerd.
In het weekend van 17 en 18 juni is de European Champions Cup gespeeld op het hoofdveld. Met de nieuwe LED-verlichting en daar waren de spelers allemaal tevreden over!

Duurzame club

Met het vervangen van de laatste traditionele verlichting draagt de gemeente bij aan een duurzaam complex voor Pirates. De club heeft zelf al veel duurzame stappen gezet. Er liggen heat pipes en 340 zonnepanelen op het dak. Er is een aardwarmtesysteem in de grond en het clubhuis is nagenoeg gasloos.

Het bestuur is blij met deze verduurzamingsslag

Verduurzamingstraject Amsterdam

Het vervangen van de verlichting op de sportcomplexen draagt bij aan de duurzame doelstellingen uit het Amsterdams Akkoord 2022 – 2026. Door LED-verlichting te gebruiken wordt de CO2 uitstoot verminderd. Door alle masten te voorzien van LED armaturen bespaart gemeente Amsterdam ca. 1,3 miljoen kg CO2 op jaarbasis. Dit staat gelijk aan een reductie waar anders 64.207 bomen een jaar lang voor zouden moeten groeien.

Vervolg traject

De komende jaren gaat de gemeente verder met verduurzamen van de buitensportaccommodaties. In 2024 wordt de verlichting bij 23 sportparken vervangen door LED-verlichting. Bij renovaties en nieuwbouw wordt standaard LED-verlichting geïnstalleerd. Ook benieuwd hoe jij je sportclub kan verduurzamen? Kijk eens op de duurzame wegwijzer.