No Waste Decoration | Circulair Interieuradvies

In 2016 startte Monique Dickhaut haar eigen bedrijf ‘No Waste Decoration’. Hier worden oude materialen hergebruikt tot nieuwe producten. Zo wordt de levensduur van het materiaal verlengd. Deze materialen komen van bedrijven of groothandels in de interieur sector die er niks meer mee doen. Het materiaal zou anders in de afvalbak belanden.

‘’Met deze bedrijven en groothandels proberen we een samenwerking aan te gaan, zodat we de materialen snel kunnen verwerken tot een duurzaam product. Het mooiste zou zijn, als het product terugkomt in de keten waar het vandaan komt. Zo bereiken we de meeste mensen en maken de grootste impact’’, aldus Monique.

Monique Dickhaut Gemeente Amsterdam N van KlaverenNo waste

No Waste Decoration geeft duurzaam interieuradvies en workshops.
‘’Ik had altijd al een passie voor stoffen. Voordat ik No Waste Decoration startte werkte ik 25 jaar voor een interieurbranche. Maar dat ging steeds meer botsen in mijn hoofd. Ik stond daar allerlei mooie materialen in de container te gooien. Dan is een trend voorbij en opeens is de stof waardeloos. De mooiste materialen werden afgeschreven en moesten worden weggegooid. Ik vond dit heel erg gek. Het is niet meer van deze tijd.’’

No waste decoration Gemeente Amsterdam N van Klaveren

Kussens met een verhaal

No Waste Decoration probeert bedrijven bewust te maken van de verspilling. Dit doen ze door het verhaal letterlijk en figuurlijk op kussens te drukken.

No waste decoration Gemeente Amsterdam N van Klaveren

‘’Door storytelling te gebruiken, vertellen wij wat je in handen hebt. Wat was het, wat is ermee gebeurd en wat is het nu? Veel materialen zijn te mooi om weg te doen. Ik snap dat bedrijven kilometers aan stof willen verkopen, maar laten we ook zicht hebben op hetgeen dat als afval wordt beschouwd. Laten we onze ogen openen voor wat er al is. Het allerbelangrijkste is dat we minder gaan produceren.’’

No waste decoration Gemeente Amsterdam N van Klaveren

Nieuwsgierig geworden naar No Waste Decoration?

Kijk hier wat voor moois Monique nog meer maakt.

Circulair design