Proefrijddag elektrische auto’s en (bak-)fietsdelen in Watergraafsmeer

Maak een ritje in een elektrische auto van buurtinitiatief MeerDelen en spreek buurtgenoten over auto- en (bak)fietsdelen. Meld je aan en kom op zaterdag 19 september naar kinderboerderij De Werf aan de Archimedeslaan.

Een groene stad met ruimte om te leven, spelen en fietsen. Met schone lucht en goed contact met de buren. En een elektrische deelauto en deelfiets onder handbereik. Dat is wat een groep bewoners in Watergraafsmeer met het buurtinitiatief MeerDelen wil bereiken.

Leden van MeerDelen worden mede-eigenaar van de elektrische voertuigen en de bijbehorende deel-app. Dat komt doordat de buurtgenoten zich organiseren als vereniging (coöperatie). Zo blijft het belang van de buurt altijd voorop staan.

In oktober of november hopen de leden de eerste elektrische auto’s en fietsen in gebruik te nemen.

Aanmelden voor een proefrit

Nieuwsgierige buurtbewoners kunnen zich op 19 september tijdens de Proefrijddag laten informeren over de mogelijkheden én het elektrisch rijden zelf ervaren. Er komt een Renault Zoë, een Hyundai Ionic, een Nissan Leaf en een elektrische camper.

De Proefrijddag is bij kinderboerderij De Werf aan de Archimedeslaan 59. Vanaf 10.00 uur staat de koffie en limonade klaar. Voor de vroege vogels en hun kinderen is er wat lekkers. Wil je een proefrit maken, praten over delen of je eigen elektrische auto of fiets showen, meld je dan snel aan via de website van MeerDelen.

Coronamaatregelen

Natuurlijk worden de coronarichtlijnen gevolgd: 1,5 meter afstand houden, niezen in je ellenboog en bij griepverschijnselen thuisblijven.