Paddenstoelen bij boomstronk in November

Samen iets doen voor natuur en klimaat op de Natuurwerkdag | 4 en 5 november

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november is de Nationale Natuurwerkdag. Ook in Amsterdam zijn er weer natuurklussen te doen, zoals wilgen knotten, vogelhuizen maken, paddenpoelen schoonmaken, Gele Lis zaaddozen plukken en nog veel andere activiteiten.

Amsterdammers die zelf de handen uit de mouwen willen steken kunnen kiezen uit de volgende activiteiten:

Ook dit jaar verwacht de organisatie dat veel mensen meedoen. Vorig jaar zetten 15.000 mensen zich landelijk in voor natuur bij hen in de buurt. De Natuurwerkdag valt deze keer in de Nationale Klimaatweek en is een mooie kans voor deelnemers om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk.

Voor biodiversiteit en klimaat

De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. En dat is nodig, want de biodiversiteit in Europa is op veel plaatsten zorgelijk, maar in Nederland zelfs bijna overal verontrustend. Ongeveer 40% van de soorten in ons land staat op de Rode Lijst (bron: CLO).
Tegelijkertijd is het beschermen van biodiversiteit en ecosystemen ook van cruciaal belang. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om de effecten van klimaatverandering op te vangen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang tijdens extreme regenval. Mede dankzij vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving.

Doe mee op 4 en 5 november

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Dan zien we je graag op 4 en 5 november in de Nationale Klimaatweek!

Ook meedoen?

Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen.

Zoek een natuurklus bij jou in de buurt uit en meld je aan.