Campagnebeeld van de Duurzame Wegwijzer. Portretten van 4 lachende Amsterdammers naast elkaar. Teskt: 'Ontdek wat jij kunt doen en hoe je dit financiert'.

Slimmer leven? De Duurzame Wegwijzer helpt jou verder

Ken je dat? Je wilt graag duurzamer en slimmer gaan leven. Je wilt een lagere energierekening, meer comfort, meer onafhankelijkheid. Schonere lucht of meer groen in de straat. Iets doen tegen klimaatverandering. En dat zonder dat de kosten de pan uitrijzen.

Maar waar begin je? Er zijn heel veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. Misschien vind je het lastig om daar jouw weg in te vinden.

Duurzame Wegwijzer

Daarom is er nu de Duurzame Wegwijzer van de gemeente Amsterdam. Daarin krijg je in 1 minuut een persoonlijk overzicht van de duurzame stappen die je kunt zetten en hoe je dat kunt financieren. Volledig, betrouwbaar en onafhankelijk advies.

In de Wegwijzer staat bijvoorbeeld een stappenplan voor zonnepanelen, vraag je gratis persoonlijk advies van een energieadviseur aan of tref je subsidiemogelijkheden voor isolatie. Je vindt ook voorzieningen voor elektrisch rijden, subsidies voor stadslandbouw of groene daken en de adressen van Repair Cafés en verkooppunten van streekvoedsel. Voor een ieder wat wils. De Wegwijzer laat zien welke mogelijkheden bij jou passen. Je kunt alles direct doen, boeken of aanvragen.

Advies op maat

De Wegwijzer is er voor alle Amsterdammers. En voor iedereen is er een advies op maat. Voor particuliere woningeigenaren, voor eigenaren van monumenten, voor VvE’s, voor zelfbouwers en natuurlijk ook voor huurders. Voor bedrijven die aan de slag willen met hun pand of bedrijfsvoering. Voor scholen, musea, ziekenhuizen, sportverenigingen en kerken. En ook voor al die Amsterdammers die samen met elkaar aan de slag willen met hun straat, buurt, vrienden of geestverwanten.

Zo kunnen we allemaal iets doen om Amsterdam die fijne stad te laten blijven om te leven en werken. Isoleer jouw huis of bedrijfspand. Stap over op schoon vervoer of maak huis, tuin of buurt groener. Zet een kleine of een grote stap. Doe wat bij je past. Wij helpen je graag op weg.

Ook jij kunt slim verduurzamen

Ontdek in een paar kliks wat jij kan doen en hoe je dat financiert.

Volg de Wegwijzer