Steeds meer elektrische deelscooters in Amsterdam

Jezelf verplaatsen kan in deze periode een hele uitdaging zijn. Zijn de fiets en het openbaar vervoer geen optie? Misschien is een deelscooter dan wat voor jou. Vanaf 15 juni krijgen Felyx en Check een stadsbrede vergunning om ieder maximaal 350 elektrische deelscooters te verhuren in Amsterdam.

De elektrische deelscooter heeft voor onze stad de nodige voordelen. Zo is het een goed alternatief voor de auto. Als meer mensen gebruikmaken van de deelscooters, is er niet alleen minder autoverkeer in de stad, maar hebben we ook minder parkeerplekken nodig. Daarnaast kan de deelscooter heel goed gebruikt worden voor de eerste of laatste kilometers van een reis die je grotendeels met het openbaar vervoer maakt. Bijvoorbeeld als je vanaf een station of P+R naar huis wilt en het te ver is om te lopen. En natuurlijk is de elektrische deelscooter uitstootvrij en draagt hij dus bij aan onze klimaatdoelstellingen.

Onderzoeken en leren

De vergunning is voor 2 jaar met een mogelijkheid tot een jaar verlenging. We gebruiken deze periode om meer te weten te komen over hoe de elektrische deelscooters en andere deelvervoermiddelen bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad.

Meer weten