Swap Sint opent speelgoedruilwinkel voor de feestdagen

Swap Sint is een initiatief om het Sinterklaasfeest voordelig, slim en duurzaam te vieren. In aanloop naar de feestdagen opent de groene Sint de deuren van zijn eigen, gloednieuwe pop-up ruilwinkel in het centrum van Amsterdam. Van jong tot oud: iedereen is welkom om speelgoed te brengen en deze in te ruilen voor een ander mooi stuk speelgoed.

Zoek speelgoed uit waar niet meer mee gespeeld wordt, en neem deze mee naar de tijdelijke ruilwinkel. Hiervoor neem je een ander stuk speelgoed mee of ontvang je tegoed in de vorm van swaps om later weer te gebruiken in de app van Swip Swap. Want waarom elk jaar weer nieuw kopen, als je ook kunt ruilen met elkaar? Goed voor de portemonnee en het milieu.

Zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven

Swap Sint’s ruilprincipe draagt bij aan een duurzamere wereld door overconsumptie tegen te gaan. Het is dan ook geen toeval dat de pop-up ruilwinkel open is tijdens Black Friday. Het motto? Zinloos consumeren, leidt tot zinloos produceren.
Hoe meer er geruild wordt, hoe minder onnodig afval en CO2-uitstoot door de productie van nieuw speelgoed, verpakkingsmaterialen en transport. Op deze manier wil Swap Sint een cultuuromslag creëren in consumentengedrag en van tweedehands, eerste keus maken door zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven te geven.

Ook speelgoed ruilen?

Equals Amsterdam
Raamgracht 8.
23 november tot en met vrijdag 25 november geopend van 10:00 tot 16:00

Kom gezellig langs om te Swap Sinten!

Meer weten over Swip Swap?

Bekijk de hele agenda van Swip Swap

En bezoek een ruilmarkt bij jouw in de buurt