Swapshop | Geef je kleding een tweede kans en steek jezelf in het nieuw!

Kleren maken de man én de vrouw. Het proces om kleding te maken is alleen vaak niet zo duurzaam. Je kunt bijna 40 kg CO2 per jaar besparen door 6 kledingstukken minder te kopen of op een andere manier aan je kleding te komen. We geven je hier wat tips om op een bewustere manier met mode aan de slag te gaan. Goed voor de wereld en goed voor je bankrekening!

Swap je kleding

The Swapshop is een winkel aan de Haarlemmerdijk 89. Er is een kledingdeelsysteem is opgezet, waar wekelijks 200 kledingstukken worden geruild. Bij The Swapshop is onlangs een pilot gestart om meer emotionele waarde aan kleding toe te kennen: Met een track-en-tracesysteem kan je zien door wie het kledingstuk en waar het gedragen is. Kleding die je niet meer gebruikt kun je inleveren bij The Swapshop. Met de digitale muntjes die je daarvoor krijgt kun je weer andere kleding "kopen" in de Swapshop.

Kleding laten repareren

Is je kleding kapot en kan je het niet zelf repareren? Ga eens naar de kleermaker. Heb je een Stadspas? Dan krijg je zelfs 40% korting op je kledingreparaties. Kijk hier voor handigerds die je voor een prikkie helpen.

Kringloop of Leger des Heils

Swapshop Gemeente Amsterdam WBraat

Ben je uitgekeken op die ene trui? Geef het weg aan een kringloopwinkel of denk eens aan het leger des heils. Met de opbrengst van de kleding die ze vaak voor heel weinig of niks verkopen helpen ze mensen. Zo kopen ze bijvoorbeeld voedselpakketten voor mensen die dat goed kunnen gebruiken.

Textielbakken

Is je kleding echt niet meer te te dragen of te repareren? Dank die dan af in een van de textielbakken of inpandige inzamelplekken zodat we er voor kunnen zorgen dat er weer een nieuw garen van gemaakt kan worden. Kijk voor de locaties op deze kaart.


Duurzame shopping route

Duurzame kleding gemeente amsterdam


Toch op zoek naar iets nieuws? Er zijn diverse duurzame shoppingsroutes in de stad. Deze routes kan je vinden op de website van Cosh. Hier kan je veel winkels vinden die duurzame spullen verkopen.

Kleding lenen bij de bieb

Je kunt ook je kleding lenen bij een kleding bibliotheek. Goed voor een kledingstuk waarvan je weet dat je doe maar een keer zult dragen, dus op naar die outfit voor dat ene feestje in de LENA library.

Wil je ook kleding swappen?

Ga dan snel door je garderobe!

En maak iemand anders blij met wat jou niet meer blij maakt!