Tegelophaalservice in Zuid en Centrum | maandag 26 september 2022 vanaf 7:30 uur

Op maandag 26 september kunnen Amsterdammers in Zuid en Centrum hun gewipte tegels laten ophalen. Hiervoor moeten de tegels uiterlijk om 7.30u aan de hoek van de straat staan, dit kan ook al de dag ervoor vanaf 16.00u.

Ook in het najaar van 2022 organiseert de gemeente Amsterdam een tegelservice. Wil jij tuintegels vervangen voor bloemen, planten of misschien zelfs een mooie boom? Dit is hét moment. Wip de tegels uit je tuin en meld je tegels aan voor een van de ophaaldagen in jouw stadsdeel. De tegels worden op de afgesproken dag opgehaald op de hoek van jouw straat.

Minder stenen in de tuin, meer voordelen!

Groen in de tuin heeft een paar flinke voordelen. Er zullen meer beestjes in je tuin gaan wonen. Regenwormen zullen je aarde gezonder maken. Dit zijn weer heerlijke maaltjes voor vogels. Dus die zal je ook vaker in je tuin zien. Egels houden ervan om tussen de plantjes in de tuin te scharrelen. En wat dacht je van de zoemende insecten, die vinden zo'n tuin ook heel fijn. De biodiversiteit wordt dus verhoogd en dat is gezond voor ons allemaal.
Het regenwater loopt op een natuurlijke manier weg. Hiermee ontlast je het riool en voorkom je bij hevige regenval wateroverlast.
Het bevordert ook een goede grondwaterstand. Het grondwater mag niet te laag staan. Amsterdam is gebouwd op palen. Bij lage grondwaterstanden kunnen deze palen droog komen te staan. De palen en de fundering kunnen dan gaan rotten. Als de aarde het water opzuigt blijft het grondwater gemakkelijker op peil.

Tegelwippen

Pak die schep en trek je die handschoenen aan, eruit met die tegels! Hoe heerlijk is het dat je kan genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen? Goed voor jezelf en voor de stad.

Jij doet toch ook mee?

Meld je tegels aan, dan komen wij ze ophalen.

Wip je tegels uit je tuin!