Tegels eruit, tuin groen, wij halen je tegels gratis op!

Na een zomerstop gaat de tegelservice weer van start! Haal de tegels uit je tuin en vervang ze door groen. De gemeente haalt de tegels gratis op. Dat scheelt een hoop gedoe en geeft je ook nog eens een koelere tuin tijdens hete dagen. De vogels en vlinders van Amsterdam zijn er ook blij mee. In september en oktober zijn de laatste ronden. De tegelservice komt in alle stadsdelen langs en meedoen is heel makkelijk.

De ophaaldagen in september en oktober per stadsdeel

  • Noord: 4 september 2 oktober
  • NieuwWest en West: 11 september 9 oktober
  • Zuidoost, Oost en Weesp: 18 september 16 oktober
  • Zuid en Centrum: 25 september 23 oktober

Meedoen en aanmelden

1. Meld je tegels aan op www.amsterdam.nl/tegelservice

2. Wip de tegels uit je tuin om plaats te maken voor groen.

3. Leg de tegels op de afgesproken plek.

4. Leg de tegels zo neer dat de vrachtwagen met grijper er goed bij kan . Leg ze niet bij ondergrondse afvalcontainers of geparkeerde auto’s.

5. De gemeente haalt ze op.

Samenwerken voor een groenere stad

De tegelservice wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam en Amsterdam Rainproof.
In de maanden april, mei en juni zijn al bij 490 huishoudens tegels opgehaald. Daarmee is Amsterdam bijna 10 tennisbanen groener geworden. De opgehaalde tegels tellen mee voor de Amsterdamse score tijdens het NK Tegelwippen.

Meer weten over een klimaatvriendelijke tuin?

Wil je weten hoe je een regenton aasluit of heb je hulp nodig met het onderhouden van je tuin? Aan slag met groen in uw straat of meer weten over groen in de stad? Of hoe we in Amsterdam onze voeten droog en onze hoofden koel houden, ook met meer hitte, droogte, wateroverlast door hevige regenbuien of overstromingsrisico’s. Lees er meer over op de website van Rainproof.