Tijdelijke zonnepanelenactie in Zuid en West verlengd!

De inkoopactie van zonnepanelen van de gemeente Amsterdam voor de stadsdelen Zuid en West is verlengd tot en met dinsdag 28 september. Wil je ook nog meedoen met deze actie? Meld je dan snel aan.

De inkoopactie is voor eigenaren van eengezinswoningen en voor verenigingen van eigenaren (VvE’s) die al van plan zijn om panelen te plaatsen. Intussen liggen de eerste zonnepanelen van deelnemers van de inkoopactie al op hun dak.

Besparen met zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen duurzame energie op. Je bespaart daarmee gemiddeld tussen de € 300,- en € 600,- per jaar op je energierekening. Ook kun je de btw van de panelen aftrekken van de belasting. Zo krijg je 21 procent van je totale investering terug. Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar en verdienen zich binnen 7 tot 9 jaar terug. Dat betekent dat je daarna dus 16 tot 18 jaar helemaal gratis je eigen elektriciteit opwekt.

Voordelen van de inkoopactie

  • De prijs van de zonnepanelen daalt doordat wij in 1 keer veel inkopen.
  • De inkoopactie loopt via het Regionaal Energieloket. Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke partij die een betrouwbare installateur heeft geselecteerd.
  • We stellen hoge kwaliteitseisen aan de panelen, installatie en service van de installateur.
  • Je bent verzekerd van goede garantievoorwaarden.

‘Het wordt je als bewoner heel gemakkelijk gemaakt’

Bert, bewoner en deelnemer actie in Zuid, vertelt: ‘Ik doe mee aan deze actie voor meerdere redenen. Het is financieel interessant, goed voor het milieu en je wekt je eigen energie op. Ook wordt het je als bewoner heel gemakkelijk gemaakt. Het kost me geen tijd om dingen uit te zoeken. Zo kreeg ik snel een overzichtelijke en duidelijke offerte. Daarnaast hebben we ook gebruik gemaakt van de Amsterdamse energielening. Het is een zeer voordelige lening met een vaste, lage rente van 0,9 procent, maar je moet er wel even de tijd voor nemen om het aan te vragen. We krijgen in totaal 18 panelen en ze worden in september geplaatst!”

Aanmelden vóór 28 september

Je kunt je uiterlijk tot en met dinsdag 28 september aanmelden voor deze actie. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/amsterdam en klik op de actie in Zuid of West. Of maak gebruik van onderstaande links.

De gemeente Amsterdam organiseert deze tijdelijke collectieve inkoopactie samen met het Regionaal Energieloket, energiecommissarissen en buurtorganisaties uit de buurt.