Tot 28 februari | Tentoonstelling over Amsterdam, een circulaire stad in wording

Amsterdam is in 2050 circulair. Maar wat betekent dat voor het dagelijks leven van Amsterdammers? Bezoek de gratis tentoonstelling EndLESS in ARCAM!

Amsterdam wordt een circulaire stad. De komende vijf jaar worden grote stappen gezet richting een aanzienlijke vermindering van het gebruik van nieuwe grondstoffen en materialen. Het doel is om in 2050 een volledig circulaire economie te bereiken. Wat betekent deze overgang voor inwoners, bedrijven, flora en fauna? Kan stedelijke groei duurzaam zijn? En hoe zien we dit terug in de gebouwde omgeving?

Eerste Donutstad ter wereld

In april 2020 bekrachtigde het College van B&W de strategie Amsterdam Circulair 2020-2025 waarin de stappen naar een circulaire economie staan omschreven. Om dat vorm te geven gebruikt de gemeente een speciaal voor de stad ontwikkelde uitwerking van het ‘donutmodel’ van de Britse econoom Kate Raworth. Dit model beschrijft hoe samenlevingen en bedrijven kunnen bijdragen aan economische ontwikkeling die zowel de grenzen van planeet als die van een eerlijke samenleving respecteert. Het besluit trok wereldwijd de aandacht naar Amsterdam als ‘eerste Donutstad ter wereld’.

De tentoonstelling EndLESS Amsterdam vertelt het verhaal van de compacte, circulaire stad door de ogen van het beest, de bewoner, het bedrijf en het bestuur met foto’s, film, animatie, documentatie, maquettes en objecten.

Praktische informatie

De interactieve tentoonstelling EndLESS Amsterdam is van 20 november 2020 t/m 28 februari 2021 te zien in alle ruimtes van het ARCAM paviljoen. Toegang is gratis. Boek je gratis tijdslot wel van tevoren via Eventbrite.

Ga voor meer informatie naar ARCAM.nl

Bron: ARCAM.nl