Word jij Klimaatcoach in Amsterdam?

Wil je graag leren hoe mensen ook echt klimaatvriendelijke keuzes kunnen gaan maken? Wil je anderen in beweging brengen om deze keuzes te maken? Heb je zin om in je woonplaats Amsterdam als klimaatcoach aan de slag te gaan? Geef je dan nu op voor de driedaagse training in november 2019.

Er zijn veel mensen die zich zorgen maken over klimaatverandering. Toch komen de meesten van hen niet in actie. Met de methodiek van KlimaatGesprekken lukt het veel mensen wél om stappen te zetten en in beweging te blijven. In een workshopreeks van 6 interactieve sessies leren deelnemers hun klimaatimpact te verminderen én hierover het gesprek aan te gaan met anderen. Onderzoek door de universiteit van Southampton toont aan dat ruim driekwart van de deelnemers aan deze workshopreeks de klimaatimpact blijvend verlaagt.

KlimaatGesprekken: word klimaatcoach!

Inmiddels vinden op ruim 45 plekken in het land KlimaatGesprekken plaats, zo ook in Amsterdam. De gemeente Amsterdam wil nog meer inwoners ondersteunen in het vertalen van hun klimaatzorgen naar voor hen passende acties. En jij kunt daar bij helpen! Word klimaatcoach en help inwoners uit je eigen woonplaats om klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken.

Klimaatcoachtraining

De gemeente Amsterdam biedt jou en 11 andere bewoners een training om je voor te bereiden op het (vrijwillig) begeleiden van de workshopreeks KlimaatGesprekken. De driedaagse training vindt plaats op vrijdag 15 november, zaterdag 16 november en zondag 17 november in Amsterdam. Op dag 1 van de training maak je kennis met de methodiek en leer je alle werkvormen die jij als klimaatcoach kan inzetten. Op dag 2 krijg je verdieping in de psychologische processen bij (klimaat)verandering en hoe je kan coachen op emoties en waarden. De laatste dag oefen je met de onderdelen uit de workshopserie en de uitdagende situaties die je kan tegenkomen.

Training gevolgd, en dan ...

Na de training ben je klimaatcoach en klaargestoomd om de workshopreeks te begeleiden. In onderlinge afstemming begeleid je, eventueel samen met een andere klimaatcoach, vrijwillig zo’n 2 workshopreeksen (van zes sessies) per jaar. Je wordt onderdeel van een snelgroeiende organisatie met meer dan 100 klimaatcoaches in heel Nederland. Daarnaast krijg je begeleiding, intervisie en steun bij je verdere ontwikkeling.

Kosten

De gemeente biedt deze training (t.w.v. 250 euro) éénmalig gratis aan inwoners van Amsterdam. Wel is er een borg van 100 euro. Na vrijwillige begeleiding van twee workshopseries ontvang je deze borg retour.

Aanmelding & selectie

Heb je interesse? Meld je dan uiterlijk vrijdag 25 oktober aan via het aanmeld- en intakeformulier*. Geef bij 'Woonplaats' ook op in welk stadsdeel je woont.

Er zijn in totaal 12 plekken, verspreid over de 7 stadsdelen in Amsterdam. Op basis van de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. In de week van 4 november hoor je of je bent geselecteerd.

* Voor aanmelden heb je een Google account nodig. Heb je dat niet, dan kun je je aanmelden door dit aanmelddocument in te vullen en op te sturen naar [email protected]. Vermeld hier duidelijk dat het om de training in Amsterdam gaat.

Vragen?

Heb je nog een vraag over de klimaatcoachtraining in Amsterdam? Stuur gerust een mailtje naar [email protected] met het onderwerp 'training Amsterdam'.

Foto: Chantal Bekker