Verduurzaming van VVE's: Hoe kunnen we dit proces versnellen?

Op dinsdag 17 oktober organiseert de gemeente Amsterdam in de congreszaal Voormalige Stadstimmertuin een bijeenkomst over de problemen waar VvE’s mee worstelen bij het verduurzamen van hun gebouw. Samen kijken we naar bestaande processen, regels en wetgeving. Hoe zou dit gemakkelijker kunnen om de verduurzaming te versnellen? Kom ook naar de Stadstimmertuin!

Woningvoorraad Amsterdam

In Amsterdam is bijna 60% van de woningvoorraad een VvE woning. VvE's zijn via hun statuten maximaal beschermd tegen veranderingen. Ook veranderingen voor verduurzaming. VvE's die willen verduurzamen, hebben te maken met lastige regels voor besluitvorming die snelheid en realisatie in de weg staan.

Verandering van Koers

Beheerorganisaties bieden hun klanten weinig begeleiding. Gemeente Amsterdam is voor regelgeving afhankelijk van de Rijksoverheid. Om de duurzame doelstellingen van Amsterdam te halen, moeten we versnellen en een andere koers inzetten.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor iedereen die in een VVE woont of vanuit zijn werk betrokken is bij VVE’s en/of de energietransitie. Verschillende sprekers geven vanuit hun specifieke expertise inzicht in de problematiek:

  • Dirk van der Woude
    Langjarig bestuurslid en voorzitter van Osdorpse VvE's schetst het veld.
  • Laetitia Ouillet
    Energie- en (inmiddels) VvE-specialist werkt aan het aardgas vrijmaken van een achterstandswijk in Schiedam. Zij deelt haar ervaringen waarin voor iedere oplossing minstens 10 nieuwe problemen opdoken.
  • Richard de Laat
    Advocaat die algemeen wordt gezien als topdeskundige op het snijvlak van VvE's en de warmtetransitie. Hij deelt met ons vele barrières en waar aanwezig routes naar oplossingen. Zijn kennis gaat ons helpen fouten en schadeclaims te voorkomen.


Datum: dinsdag, 17 oktober 2023, 09:00 - 11:00

Locatie: Congreszaal Voormalige Stadstimmertuin

Programma

9:00 - 9:10 Dirk van der Woude

9:15 - 9:45 Laetitia Ouillet

9:50 - 10:20 Richard de Laat

10:20 - 11:00 Uitloop, vragen, discussie

Ook meepraten en je laten inspireren de versnelling in te zetten? Meld je dan hier aan.