Verkiezing 'Duurzaamste huis van Nederland'

De Verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland gaat weer van start! Trotse huiseigenaren kunnen hun woning tot 8 september aanmelden. Zij maken kans op één van de juryprijzen, of de publieksprijs van de deelnemende provincies.

Een deskundige jury beoordeelt per categorie de aangemelde woningen. De jurywinnaars en landelijke publiekswinnaar worden bekend gemaakt op het feestelijke verkiezingsevenement op 20 november. Ga naar de website van de Nationale Duurzame Huizen Route voor meer informatie over de verkiezing.

Terugblik verkiezing 2018

De eerste editie van de verkiezing vond plaats in 2018. De Nationale Duurzame Huizen Route ging toen op zoek naar het Duurzaamste Huis in Nederland en meer dan 100 huiseigenaren deden mee. Benieuwd welke woningen destijds hebben gewonnen? Bekijk de winnaars van 2018.

Twee mensen bekijken dakkapel in huis - Nationale Duurzame Huizen Route

Nationale Duurzame Huizen Route

Meer dan 1.500 huiseigenaren delen hun ervaringen op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Hiermee zijn zij een bron van inspiratie en informatie voor mensen die nog aan het begin staan van de verduurzaming van hun huis. Harm Valk, adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs en jurylid bij de verkiezing, beaamt dit: “Zonder sprekende voorbeelden blijft verduurzaming van hun huis voor veel mensen abstract en ongrijpbaar. Door te laten zien dat er een heel scala aan oplossingen is, worden mensen geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan.”

Bron: Nationale Duurzame Huizen Route