Zondag 4 september 2022 10:00 - 13:00 uur | Permacultuur en Voedselbos Workshop Anna's Tuin en Ruigte

Permacultuur en voedselbossen zijn een vorm van landbouw of tuinieren waarbij je samenwerkt mét de natuur. Op Zondag 4 september vertelt Rick Vuur in Anna's Tuin en Ruigte je alles over deze onconventionele manier van voedsel produceren.

Anna’s Tuin & Ruigte

Anna’s Tuin & Ruigte is een levendig permacultuur project van ruim 1 hectare in het Amsterdam Science Park. In het voedselbos en de moestuin wordt geëxperimenteerd met duurzame voedselproductie. De ruigte - het grootste gedeelte van het gebied - is een habitat voor wilde dieren en planten. Daar gaat de natuur haar gang en wordt nauwelijks ingegrepen.

De vrijwilligers vormen het hart van het project, een bonte verzameling van buurtbewoners, studenten, wetenschappers en andere enthousiastelingen met een voorliefde voor werken en leren in de natuur. Samen met de coördinator onderhouden en ontwikkelen zij het terrein.

Anna’s Tuin & Ruigte is altijd open voor bezoekers. Het is wandelgebied en een natuurlijke ontmoetingsplek. Voor Amsterdammers en andere groenliefhebbers is het een fijne omgeving om kennis te maken met poldernatuur, duurzame stadslandbouw en permacultuur.

Permacultuur Gemeente amsterdam Wieke Braat

Voedselbos of permacultuur

Een voedselbos of permacultuur is een manier van voedselproductie die een gezond functionerend bos imiteert. Een bos hoef je niet te irrigeren, heeft geen (kunst)mest of pesticiden nodig en heeft een gesloten kringloop. Als je bij de aanplant op verschillende hoogteniveaus gewassen neerzet die voedsel opbrengen, dan hoef je in feite alleen nog maar te oogsten.
De 'permacultuur principes' helpen je de natuur beter te begrijpen en ze bieden oplossingen die je zelf in de tuin of in huis kunt toepassen. Tijdens deze workshop gebruiken we praktische voorbeelden uit Anna's Tuin & Ruigte om te leren hoe deze permacultuur principes werken.

Bessen Gemeente Amsterdam Wieke Braat


De Workshop

De workshop is inclusief:
- Hand-out over de permacultuur principes na afloop van de workshop
- Kruidenthee uit de tuin en iets lekkers tijdens de pauze
- Antwoorden op alle vragen die je maar wilt stellen over permacultuur

Deze excursie kost: € 15,- € 10,- studenten en stadspas
Leeftijd is vanaf 12 jaarMeld je aan voor deze workshop

Ook op een andere manier voedsel verbouwen?

Kom dan ook naar de workshop