Vrijwilligers gezocht voor energiecoaching

De energieprijzen zijn hoog en dat is met name voor Amsterdammers met een laag inkomen een probleem. We proberen hen te helpen met onder andere gratis energiecoaching. Een vrijwilliger van !WOON komt thuis langs en geeft advies en gratis bespaarspullen. !WOON is hard op zoek naar meer vrijwilligers. Ken of ben jij iemand die graag anderen helpt met energieadvies en heb je elke maand 8 uur tijd?

Wat doe je als Energiecoach

Met een rugzak vol bespaarproducten en een tablet met onze energiecoach-app geef je bij mensen thuis advies. Signaleer je onzuinige apparaten of een verwarming die altijd staat te loeien? Als Energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe bewoners kunnen besparen op de energierekening. Je geeft advies op maat over het bewonersgedrag, je plaatst bespaarproducten (bijvoorbeeld tochtstrips of radiatorfolie) en vertelt hoeveel geld er bespaard kan worden. Na je bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport met de beste tips voor dat specifieke huishouden.

Meer informatie en aanmelding

Lijkt het jou leuk om Energiecoach te worden en ben jij voor minimaal 8 uur in in de maand beschikbaar? Je kunt zelf je tijd indelen. Voorkennis is niet nodig: je bent wel sociaal, kunt een boodschap goed overbrengen en je vindt het leuk om bij mensen thuis te komen. Je hebt daarom wel een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Er is een onkostenvergoeding tot maximaal €10,- voor elk adviesgesprek. Na een training van 2 dagdelen kun je zelfstandig energiecoaching geven. Ook zijn er altijd online en offline bijeenkomsten om meer te leren en ervaringen uit te wisselen met andere vrijwilligers.