Campagnebeeld van de Duurzame Wegwijzer. Portretten van 4 lachende Amsterdammers naast elkaar. Teskt: 'Ontdek wat jij kunt doen en hoe je dit financiert'.

Welkom Weesp

Vandaag is de fusie van Amsterdam en Weesp een feit. Weesp hoort bij de gemeente Amsterdam als een nieuw ‘stadsgebied’ samen met het dorp Driemond. Hierdoor krijgen Weespers toegang tot het aanbod aan dienstverlening van Amsterdam om te verduurzamen. Dit heeft voordelen, maar kan in het begin even zoeken zijn. Vanaf nu helpen wij Weespers graag op weg.

Duurzame Wegwijzer

Je huis of buurt verduurzamen. Iets doen tegen klimaatverandering. En dat zonder dat de kosten de pan uitrijzen. Maar waar begin je? Er zijn heel veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. Om daar jouw weg in te vinden is er de Duurzame Wegwijzer van de gemeente Amsterdam.

Hierin krijg je in 1 minuut een persoonlijk overzicht van de duurzame stappen die je kunt zetten en hoe je dat kunt financieren. Voor particuliere woningeigenaren en huurders tot sportverenigingen en ondernemers.

Stappenplannen, advies en subsidies

In de Wegwijzer staat bijvoorbeeld een stappenplan voor zonnepanelen of het regenbestendig maken van je woning, vraag je gratis persoonlijk advies van een energiecoach aan of tref je de subsidiemogelijkheden voor isolatie. Je vindt ook voorzieningen voor elektrisch rijden, subsidies voor stadslandbouw en de adressen van Repair Cafés en verkooppunten van streekvoedsel.

Lees hoe Ewout zijn huis in Weesp naar all electric verbouwde

Bewoners vertellen over verduurzaming

Op de initiatievenkaart staat een overzicht van bewoners en initiatieven die al verduurzamingsstappen hebben gezet. Laat je inspireren! Zij leggen bijvoorbeeld uit hoe je subsidie aanvraagt, zonnepanelen plaatst of overstapt naar een elektrische of deelauto. Alleen of met de buurt.

Ken jij mooie initiatieven die een plek verdienen op de initiatievenkaart? Meld ze aan!

Amsterdam.nl/duurzaam

Op Amsterdam.nl/duurzaam vind je meer informatie over het duurzame beleid van de gemeente Amsterdam.