Winnaars Wubbo Ockels Innovatieprijs 2023 bekend!

Arctic Reflection, SpeedDryer, Rechten voor de Natuur & The GAIA winnen de Wubbo Ockels Innovatieprijs 2023. De innovatieprijs stimuleert talent om een duurzame impact te maken op onze planeet. De jury koos met deze winnaars voor zeer uiteenlopende innovaties. Rechten voor de rivieren, bomen en bergen. In gesprek met de oceanen via Artificial Intelligence. Het ijs op de noordpool weer aan laten groeien. En een duurzame droger als oplossing voor de oude energieslurper.

Prijsuitreiking

Uit elf finalisten koos de jury vrijdag 3 november in Delft een winnaar. ‘Deze winnaars sluiten prachtig aan bij het gedachtegoed van Wubbo Ockels. Zij maken stuk voor stuk met hun idee het verschil voor onze planeet’, aldus jurylid en weduwe Joos Ockels. De winnaars ontvingen ieder 10.000 euro prijzengeld en ondersteuning bij het verder brengen van hun innovatie:

  • Arctic Reflection zet zich in om het ijs op de noordpool weer te laten aangroeien.
  • SpeedDryer heeft een slim en energiezuinig droogrek ontworpen, als dé perfecte vervanger voor de energievretende wasdroger.
  • Rechten voor de Natuur & The GAIA wonnen gezamenlijk één prijs, waarmee de jury hen aanmoedigt om samen de natuur een stem te geven. Zo krijgen ook rivieren, bomen en bergen rechten, en kan Artificial Intelligence worden ingezet om in gesprek te gaan met de avatar van moeder aarde of de oceanen.


Over de prijs & Wubbo Ockels

Als astronaut zag Wubbo Ockels hoe kwetsbaar de aarde is. Hij zette zich in voor de bescherming van ons ‘ruimteschip Aarde’ en was pionier op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen. Om zijn gedachtegoed springlevend te houden, reiken we jaarlijks de Wubbo Ockels Innovatieprijs uit.

De prijs is in het leven geroepen door De Groene Grachten, een initiatief van Wubbo Ockels. Talent wordt gestimuleerd om een positieve en duurzame impact op onze planeet te maken. Meer informatie over de prijs: https://www.wubboockelsinnovatieprijs.nl/