Wint Amsterdam het kampioenschap tegelwippen?

Het gaat goed met het NK tegelwippen. Vorige week haalden we de 50 duizendste Amsterdamse tegel eruit, in centrum. Daar zijn we trots op. Doe jij ook mee? Het is simpel: tegel eruit, groen erin. Jouw tegels halen we op aan huis, vanaf september weer. Zo maken we samen de stad groener, koeler én kan de stad meer regenwater opvangen.

De meeste tegels komen uit de achtertuinen en geveltuinen van bewoners, sommigen uit een schoolplein of stoeptuin. De tegelservice rijdt door alle stadsdelen en haalt tegels gratis op. In april, mei en juni hebben 600 huishoudens hun tegels laten ophalen. In september is de laatste ronde.

‘Ik wilde van mijn tegels af, maar hoe?’

Amina haalde de 50 duizendste tegel weg in de Kraijenhoffstraat in centrum. En ja, dat verdient een bloemetje. Niet alleen voor Amina, maar voor de hele straat. De planten en kruiden zijn enthousiast ontvangen.

Amina vertelt: “Ik ben dol op tuinieren. Tegels in de tuin vind ik niet zo mooi, daar wilde ik al langer vanaf. De tegelservice hielp mij om op een makkelijke manier van mijn tegels af te komen. Ik wist niet wat ik anders met de tegels moest doen. Nu geniet ik van meer bloemen in mijn tuin.”

Meer groen en minder tegels maken de tuinen en de stad koeler. Ook zorgt meer groen voor meer biodiversiteit en loopt regenwater beter weg. Daarom maken we het je graag makkelijk met onze tegelservice, die we uitvoeren samen met Amsterdam Rainproof. Goed voor jou én voor de stad.

Draag ook een steentje bij

Er is nog wel werk aan de winkel. Draag een steentje bij en laat je tegels ophalen in september. Kijk op Rainproof.nl voor de ophaaldag in je stadsdeel en meld je aan. Tot en met 30 september tellen ze nog mee voor het NK Tegelwippen.

Amsterdam wipt meeste tegels

Met 50.000 gewipte tegels heeft Amsterdam de meeste tegels gewipt. Maar als we kijken naar de ranglijst op de website van het NK-tegelwippen staan we op de 26ste plek. Hoe dat kan? Het gaat om het aantal tegels per inwoner. De gemeente Rucphen is de koning: daar wipten ze al 976 tegels per inwoner.

Meer weten over hoe we ons hoofd koel en onze voeten droog houden in Amsterdam? Ga naar www.amsterdam.nl/klimaatadaptatie