Wip die tegels uit je tuin! Maak plaats voor groen

Genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen? Dat kan! Veel groen en minder tegels helpen je tuin én de stad koeler te houden. Ook zorgt het voor meer biodiversiteit én loopt in een groene tuin regenwater beter weg. Goed voor jou én voor de stad. In de maanden april, mei, juni en september 2021 haalt de gemeente je tuintegels gratis op.

Deze tijden lenen zich goed om in huis en tuin bezig te zijn. Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met Amsterdam Rainproof ook dit jaar weer de tegelservice. Kijk hieronder wanneer jouw stadsdeel aan de beurt is:

Tegelservice per stadsdeel

  • Noord: 6 april, 3 mei, 7 juni en 6 september
  • Nieuw-West & West: 12 april, 10 mei, 14 juni en 13 september
  • Zuidoost & Oost: 19 april, 17 mei, 21 juni en 20 september
  • Zuid & Centrum: 26 april, 31 mei, 28 juni en 27 september

Hoe werkt de tegelservice?

Je wipt je tegels uit je tuin om plaats te maken voor groen. Je meldt je tegels aan via www.rainproof.nl/tegelservice. Aanmelden kan tot uiterlijk 21:00 uur (voorafgaand aan de ophaaldag). Let op de datum van je service, je kunt je tegels de dag ervoor vanaf 16:00 uur tot de ophaaldag uiterlijk 07:30 uur op straat zetten.

Je tegels tellen mee tijdens het NK Tegelwippen!

Het NK Tegelwippen is terug. Dit jaar grootser, heel Holland wipt deze keer. Dat is mooi, want Nederland kan groener! Amsterdam doet natuurlijk ook weer mee. We strijden tegen Rotterdam. Elke gewipte tegel in Nederland is al winst, maar we gaan natuurlijk voor de overwinning!

Ook de tegels van de tegelservice worden meegeteld in de score voor Amsterdam. Het enige wat je hoeft te doen is aanmelden voor de tegelservice. Het NK loopt tot 30 september 2021. Meer informatie over het vind je op NK Tegelwippen op Amsterdam Rainproof.

Wil jij je tegels uit de tuin gratis op laten halen?

Je wipt je tegels uit je tuin om plaats te maken voor groen. Goed voor jou én voor de stad. In de maanden april, mei, juni en september 2021 haalt de gemeente je tuintegels gratis op.

Meld je aan voor de tegelservice