Zet je balkon in de bloemetjes: Doe mee aan de bloeiende balkonprijs 2023

Stel je voor dat elke stad duizenden balkons zou hebben waar dahlia’s over de reling kijken, een zonnebloem je wenkt, Oost-Indische kers naar beneden tuimelt... Hoe fleurig en vrolijk zou dat zijn?! Hoeveel plezier zouden bijen, hommels en vlinders daarvan hebben! Balkontuinier mee naar de bloeiende balkonprijs 2023!

Hemelse tuintjes

Om van al die vierkante meters op de eerste verdieping en hoger hemelse tuintjes voor mens en dier te maken, enthousiasmeert de Balkonie, een winkel voor je balkon, met tips en ideeën! Nu roepen ze De Bloeiende Balkon Prijs in het leven.


Wat is het idee?

Met De Bloeiende Balkon Prijs wil de balkonie een fleurige collectie balkonfoto’s verzamelen waarvan je groene vingers meteen gaan groeien. Balkontuinieren is fun, laat het zien en laat je inspireren.

De Bloeiende Balkon Prijs: hoe doe je mee?

Ga zaaien, planten en kweken op je balkon. Maak het gezellig. Schuif je hond in beeld, maak een close-up van een bloem, van een vogel, laat een balkonhack of juist het overzicht zien. Je mag de foto’s nu maken of later, een golden oldie insturen mag ook.

Laat in maximaal drie foto’s zien en in maximaal honderd woorden weten waarom je zo van je balkon geniet. Is het vanwege die leuke clematis die elk jaar weer dapper omhoogklimt? Of trekt die salvia die je van je beste vriendin kreeg zo veel hommels? Heb je een grote bak op je balkon staan met allerlei inheemse planten waar bijen en vlinders van genieten? Snoept je kind van de balkonaardbeien? We zijn benieuwd!


Er zijn drie categorieën: Bijenbalkon, Moesbalkon of Balkontuinieren met kinderen.

Wat is er te winnen?

  • In de categorie Bijenbalkon een pakket biologische bloembollen
  • In de categorie Moesbalkon een biologisch kruidenpakket
  • In de categorie Balkontuinieren met Kinderen een zaai- en bollenpakket
  • Er wordt ook een Publieksprijs uitgedeeld. Wat dat is blijft nog even een verrassing.

Je kunt tot 31 juli 2023 inzenden. En tussen 31 juli en 15 augustus 2023 kun je stemmen, want we zijn ook benieuwd naar wat jullie het meest aanspreekt. Stuur je inzending naar [email protected]


Ook meedoen?

Stuur drie foto's en maximaal 100 woorden.

Kijk voor meer informatie op de website van de balkonie.