Zet ook de knop om! | Recordaantal bezoekers op de energie bespaar markt

De ‘Zet ook de knop om!’-markt was een groot succes! Met grote getalen kwamen Amsterdammers op de duurzame en energie bespaar markt van de Groene Bende van West af. Met een opkomst van meer dan 15.000 mensen bereikte De Hallen afgelopen zaterdag een nieuw record in het aantal bezoekers. Buiten op de Ten Katemarkt stond gemeente Amsterdam met een kraam om duurzame en energiebesparende tips te delen.

Radiatorfolie, tochtstrips, waterbesparende douchekop...

Vele Amsterdammers hadden de verwarming nog maar weinig aan dit jaar. Maar er zijn nog meer manieren om energie te besparen. Radiatorfolie achter de verwarming, tochtstrips voor de kieren van de deur, wassen op 30 graden… De gemeentekraam gaf hier zoveel mogelijk advies in. Thomas Hermans, stadsdeelbestuurder van Amsterdam West, deelde waterbespaarders voor de douche uit en ging in gesprek met bewoners.

Kosten besparen

Een Amsterdammer die al lange tijd in Oud-West woont, was op de markt om te onderzoeken hoe zij haar huurwoning kan verduurzamen en kosten kan besparen. “Ik hoor net dat mijn buurt pas in 2040 van het aardgas af gaat. Dat is duidelijk maar ook jammer. Ik had gehoopt dat het sneller zou gaan. Maar, op de markt wordt veel kennis gedeeld en ik krijg oplossingen die niet direct voor de hand liggen. Daar kan ik nú mee aan de slag. Erg fijn.”.

Niet alleen bij de kraam van gemeente Amsterdam vloog de dag voorbij. Anita, de organisator van de “Zet ook de knop om”-markt, kijkt tevreden terug op afgelopen zaterdag. “De gratis radiatorfolie en douche timers waren de hardlopers van de markt. Maar ook de kraam met de demonstratie van het plakken van raamisolatiefolie werd goed bezocht.”.

Samenwerking energiebespaarmarkt Ten Katemarkt 15 oktober I fotograaf Eveline Gillot

De markt is een samenwerking van Kameleon Concepts, De Hallen, MidWest, 02025, stadsdeel West, Stichting WOON en de Gemeente Amsterdam.

Foto: Eveline Gillot

Zet jij ook de knop om?

Was je niet bij de markt maar wil je toch meer weten over energiebesparing? Ga dan naar ikzetookdeknopom.nl en bekijk wat jij kan doen.

Ja, graag!