Zo vier je de feestdagen verspillingsvrij

De feestdagen komen weer steeds dichterbij: een periode die synoniem staat aan heerlijk eten en drinken. Voor de feestdiners wordt er veel meer dan normaal ingekocht, en niet alles wordt opgegeten. Dat kan anders! Samen Tegen Voedselverspilling helpt je op weg met tips en een kookboek over restjes. Ook kun je dit jaar etenswaren uit je kerstpakket doneren en zo Amsterdammers steunen die deze feestdagen wat extra’s kunnen gebruiken.

Maak er wat van op derde kerstdag

Na het kerstdiner blijven er vaak restjes over. Een aantal Amsterdamse foodies zoals Samuel Levie en Nadia Zerouali delen verspillingsvrije tips en recepten in een speciaal restjeskookboek. Van soep tot nasi; het boekje staat boordevol inspiratie over hoe restjes de basis kunnen bieden voor overheerlijke nieuwe gerechten. Je kunt het kookboek gratis downloaden op Samen Tegen Voedselverspilling.

Kerstpakketten

Kerstpakketten zijn heerlijk, maar toch wordt een deel vaak niet opgegeten. En dat is zonde, zeker omdat er veel Amsterdammers zijn die de producten hard kunnen gebruiken. Een aantal initiatieven in de stad opent hun deuren om deze producten te ontvangen, zodat zij er anderen blij mee kunnen maken. Kijk op samentegenvoedselverspilling.nl voor meer informatie.

Lokale initiatieven

Verschillende initiatieven delen het hele jaar door voedsel met buurtbewoners en gaan vaak tegelijkertijd voedselverspilling tegen. Deze initiatieven kun je steunen door te doneren en/of vrijwilliger te worden. Lukt het je zelf deze feestdagen niet om iets op tafel te zetten? Ook in jouw buurt zijn er initiatieven die je daarbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht op samentegenvoedselverspilling.nl.

Deze campagne is een initiatief van Food Cabinet in samenwerking met de gemeente Amsterdam, de stichting Samen Tegen Voedselverspillingen en Van Amsterdamse Bodem.