Bloesem van een Hedera of Klimop met wesp

Zoek van Kerst t/m 3 januari 2023 naar bloeiende planten

Van Kerst t/m 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Jij kunt ook meedoen!

Zoek van Kerst t/m 3 januari 2023 naar bloeiende planten. FLORON organiseert deze winter voor de achtste maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijke periode: midden in de winter.

Sterke soorten

We verwachten deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om sterke soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals we in eerdere jaren hebben gezien.

Zoekkaart planten Florion

Meedoen

  • Tel jij ook mee? De regels zijn eenvoudig:

    Tussen 25 december en 4 januari ga je met goed weer een wandeling maken.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan, dus geen tuinplanten! Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart om de planten op naam te brengen. Je kunt deze zoekkaart downloaden via: www.floron.nl/plantenjacht.
  • Geef de resultaten door aan FLORON via www.floron.nl/plantenjacht.
  • Je kan ook op Twitter met #plantenjacht pronken met wat jij aantreft!
  • En deel je mooiste foto's op onze Facebook-pagina of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

Van de ingestuurde soortenlijstjes maken we een lijst van alle gevonden soorten. In januari maakt Floron de eindstand bekend via Vroege Vogels en Natuurbericht.