Zonnepanelen op IJburg: een fluitje van een cent

Op het platte dak van zijn rijtjeshuis op IJburg heeft Wouter Balm 11 zonnepanelen laten plaatsen. Hiermee wekt hij zijn volledig elektriciteitsverbruik duurzaam op, inclusief het opladen van de elektrische auto. En daar is hij met recht trots op.

Zonnepanelen: makkelijker dan je denkt

Het laten plaatsen van de zonnepanelen bleek uiteindelijk minder ingewikkeld dan verwacht.

“Na wat uitzoekwerk was het (laten) plaatsen en aansluiten uiteindelijk een fluitje van een cent. Ik was destijds te laat om bij een collectiefje van buren aan te sluiten. Dat had mij het uitzoekwerk bespaard én een korting opgeleverd. Nu wilde ik niet langer wachten. Dat de gemeente start met een collectieve inkoopactie in Oost lijkt mij helemaal ideaal.”

Goed voor de portemonnee

Zonnepanelen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Wist je dat zonnepanelen ongeveer 25 jaar meegaan en dat je de investering na gemiddeld 6 of 7 jaar al hebt terugverdiend? Door collectieve inkoopacties wordt de overstap op zonne-energie steeds makkelijker, leuker en goedkoper.

Collectieve inkoopactie Amsterdam Oost

Woon jij in het stadsdeel Amsterdam Oost en wil je net als Wouter Balm zonnepanelen? Speciaal voor huiseigenaren organiseert de gemeente Amsterdam in samenwerking met het Regionaal Energieloket en lokale buurtorganisaties een collectieve inkoopactie voor Amsterdam Oost. Wel zo gemakkelijk, want het uitzoekwerk wordt voor je gedaan, kwaliteit wordt gegarandeerd en het groepsvoordeel levert een scherpe prijs op.

De actie loopt nog tot 30 april 2020.

Wil jij ook aan de slag met zonne-energie?

De pagina zonne-energie op Amsterdam.nl helpt je op weg. Volg bijvoorbeeld het handige stappenplan Zon Zonder Zorgen of doe mee met collectieve inkoopacties.

Ga naar zonne-energie op Amsterdam.nl