Zonnepanelen via je woningcorporatie? Dat kan!

Als huurder is het soms lastig om aan de slag te gaan met zonnepanelen. Gelukkig maken steeds meer woningcorporaties het makkelijker om te investeren in zonne-energie. Zo zijn laatst twee vve’s complexen met zowel huurders als eigenaren van Ymere voorzien van 385 zonnepanelen.

Het gaat om complex Merkelbach in West en complex aan de President Brandstraat in Oost. Ingmar Bosman, bewoner in vve Merkelbach, vertelt:

“Het ging heel snel en makkelijk. Ik kreeg een paar maanden geleden een brief van Iederzon en onze woningcorporatie. Daarin stond dat als er genoeg interesse was van bewoners in ons gebouw, dat er dan zonnepanelen worden gelegd. Ook stond er een ruwe schatting in van wat het op zou leveren. Ik had me meteen aangemeld. Alle beetjes helpen tenslotte. In januari zijn de panelen gelegd en meteen aangesloten. Ik heb in totaal 5 panelen.”

Zonnepanelen app

“Omdat ik mijn woning huur, was het niet bij mij opgekomen om zelf zonnepanelen te leggen. Het is ten slotte niet mijn huis. Maar via deze actie kan ik toch meedoen. Ik heb net op mijn zonnepanelen app van Vattenfall gekeken en mijn gebruik was deze maand minder dan de opbrengst! Afgelopen weken heeft de zon ook goed geschenen. In januari en februari was er minder zon. Ik ben benieuwd hoeveel het in de zomer gaat opleveren.”

Geen dak onbenut

Een groot deel van de woningen in Amsterdam zijn een vve en worden (deels) beheert door woningcorporaties. Om op alle geschikte daken zonnepanelen te leggen, is het belangrijk dat iedereen meedoet. Voor vve’s waarbij huurders en eigenaren in één complex wonen, en dus een dak delen, kan het moeilijk zijn om het besluit te maken om panelen te leggen. Maar hier is het alvast gelukt.

Huurders profiteren van zon

Samen met zonpartner Iederzon geeft Ymere, bij ieder pand waar het dak geschikt is, huurders de optie om mee te doen met zonnepanelen. Bewoners huren de panelen dan van Iederzon. Eigenaren in datzelfde pand mogen de panelen kopen. Zo krijgen huurders, die eerst niet mee konden doen, nu wel de mogelijkheid om te profiteren van zonnestroom en te besparen.

Zonne-energie voor iedereen

Ook jij kunt voordeel halen uit de zon. Leg zonnepanelen op je dak, meld je aan voor zon via je woningcorporatie of doe mee aan een groot zonnedak bij jou in de buurt. Wij helpen je graag op weg. Ontvang nu in een paar stappen persoonlijk advies voor zonnepanelen.

Huur je via Ymere? Ga dan meteen naar ymere.nl/ik-huur/woning-veranderen/wat-mag-u-veranderen/zonnepanelen