In bloemenveld staat een bordje 'Help de bij #maai mij niet'

11 november | The voice of urban nature: Bloemen, bijen en bewoners

Ben jij benieuwd naar de groene doeners uit de stad? Ga dan aanstaande donderdag 11 november om 20.00 uur naar ‘Bloemen bijen en bewoners’ in Pakhuis de Zwijger of bekijk het programma via de livecast. Verschillende experts vertellen deze avond hoe we de biodiversiteit in de stad kunnen verbeteren.

We delen onze stad met talloze dieren, planten, bomen en schimmels. Hoe meer verschillende soorten, hoe beter de natuur zich kan aanpassen aan veranderingen. Die rijkheid aan soorten, ook wel biodiversiteit genoemd, zorgt dus voor een gezonder en veiliger leefgebied voor alle bewoners van de stad, ook voor de mens.

Bloemen, bijen en bewoners

In het culturele centrum Pakhuis de Zwijger aan de Piet Heinkade gaan donderdagavond 11 november verschillende experts en groene doeners met elkaar in gesprek over vragen als: Waarom hebben we elkaar zo hard nodig? Hoe zorgen we voor een gezonde levendige bodem voor ondergronds én bovengronds leven? Wat kunnen we zelf doen in onze huizen, tuinen en wijken? Hoe kunnen we de biodiversiteit in de Metropoolregio op grote schaal verbeteren?

Ga voor meer informatie over deze avond, om een plekje te reserveren of voor de link naar de livecast naar dezwijger.nl

Voice of Urban Nature – Floriade 2022

Deze avond is onderdeel van de programmareeks ‘The Voice of Urban Nature’. Dit is het thema van de gezamenlijke inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam voor Floriade Expo 2022 . In aanloop naar de Floriade gaan we met bewoners op zoek naar manieren om samen mét de natuur te bouwen en de stad te zien als natuurgebied. We inspireren en informeren over het vergroenen van buurten, woningen, tuinen, parken en meer.