12000 biologische bloembollen in damwand geplant

Buurtbewoners en medewerkers van de gemeente Amsterdam plantten deze week 12.000 biologische bloembollen op de tijdelijke noodkade aan de Oudezijds Voorburgwal. Hierdoor kan iedereen in het vroege voorjaar genieten van een kleurrijke en biodiverse bloemenzee van krokussen, blauwe en witte druif, wilde kievitsbloem en oosterse sterhyacint.

Tijdelijke natuur

In Centrum wordt tijdelijke natuur aangelegd. Langs grachten zijn damwanden geplaatst voor versteviging van kades. De ruimtes tussen kades en damwanden zijn gevuld met zand. Daarin is een bloemrijk mengsel van inheemse planten gezaaid om een zogenaamde Idylle te vormen.

Bloemenzee aan Oudezijds Voorburgwal

Op de tijdelijke damwand aan de Oudezijds Voorburgwal wordt het in het voorjaar een nog grotere bloemenzee. Green Light District plantte er op initiatief van buurtbewoonster Yet ten Hoorn samen met andere buurtbewoners en de gemeente Amsterdam 12.000 biologische bloembollen. Ook stadsdeelbestuurder Mischa Mos, gebiedsmakelaar Willemijn Oosterhof en stadsecoloog Kees Dekker hielpen een handje mee. Nog even een paar maandjes wachten en dan kan iedere voorbijganger de bloemenweelde bewonderen.

Wil jij ook aan de slag met het vergroenen van jouw buurt?

Een groene buurt levert niet alleen meer woonplezier op, het helpt ook de biodiversiteit en maakt de buurt regenbestendig. Met de Duurzame Wegwijzer zie je snel wat jij kunt doen en hoe je dit financiert.

Check de Duurzame Wegwijzer