19 maart | Proefrijddag elektrische auto’s en (bak-)fietsdelen in Watergraafsmeer

Maak een ritje in een elektrische auto of bakfiets van buurtinitiatief MeerDelen en kom meer te weten over auto- en (bak)fietsdelen. Meld je aan en kom op vrijdag 19 maart tussen 11:00-12:30 uur naar het Voltaplein.

Een groene stad met ruimte om te leven, spelen en fietsen. Met schone lucht en goed contact met de buren. En een elektrische deelauto en deelfiets onder handbereik. Dat is wat een groep bewoners in Watergraafsmeer met het buurtinitiatief MeerDelen wil bereiken.

Leden van MeerDelen worden mede-eigenaar van de elektrische voertuigen en de bijbehorende deel-app. Dat komt doordat de buurtgenoten zich organiseren als vereniging (coöperatie). Zo blijft het belang van de buurt altijd voorop staan.

Aanmelden voor een proefrit

Nieuwsgierige buurtbewoners kunnen zich op vrijdag 19 maart tijdens de Proefrijddag laten informeren over de mogelijkheden én het elektrisch rijden zelf ervaren. Er komt een Renault Zoë, een Nissan Evalia ENV200, een Nissan Leaf en een elektrische personenbusje. Ook kun je de elektrische bakfiets testen.

Wil je een proefrit maken, meld je dan snel aan via de website van MeerDelen.

Coronamaatregelen

Natuurlijk worden de coronarichtlijnen gevolgd: 1,5 meter afstand houden, niezen in je ellenboog en bij griepverschijnselen thuisblijven.