2 oktober | startbijeenkomst BuurtHub WatergraafsMeerDelen

Op zaterdag 2 oktober tussen 10.30 en 14.00 uur is de startbijeenkomst van WatergraafsMeerDelen. Een buurtcollectief dat zich onder andere inzet voor elektrisch deelvervoer. Alle bewoners uit Watergraafsmeer zijn welkom. Deze dag leer je meer over elektrisch rijden, de BuurtHub en hoe je je aansluit. Ook kun je een proefritje maken in een elektrisch auto.

BuurtHub WatergraafsMeerDelen

Buurtcoöperatie WatergraafsMeerDelen is door de gemeente Amsterdam gevraagd om een BuurtHub op te richten. Een centrale plek waar je gebruik kunt maken van elektrisch deelvervoer. De eerste deelauto is al in gebruik. Als buurtbewoner beslis je samen met buurtcoöperatie WatergraafsMeerDelen welke elektrische vervoersmiddelen nog meer onderdeel worden van de BuurtHub. Bijvoorbeeld een grote of juist een kleine deelauto en (bak)fietsen.

Praktische informatie

Op zaterdag 2 oktober deelt WatergraafsMeerDelen meer informatie over de verdere uitrol van de BuurtHub. Ook vertellen ze hoe je je aan kunt sluiten en mee kunt helpen in de organisatie, bijvoorbeeld als vrijwilliger of bestuurder. Ga voor meer informatie over het programma en om je aan te melden naar www.meerdelen.com/proefrijden. Hier reserveer je ook vooraf een plekje voor een testritje.

  • Datum: zaterdag 2 oktober 2021
  • Tijd: 10.30–14.00 uur, met eventueel wat uitloop
  • Locatie: House of Watt, James Wattstraat 73 in Amsterdam

Waarom elektrisch deelvervoer

Amsterdam groeit en het aantal fietsen, scooters en auto's op straat neemt toe. Als we deze met elkaar delen dan worden ze beter gebruikt, zijn er minder nodig en ontstaat er meer ruimte op straat. Het is vaak goedkoper, sneller en ook nog eens duurzaam en goed voor de luchtkwaliteit. WatergraafsMeerDelen heeft veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden in de Watergraafsmeer, de praktische uitvoering van de BuurtHub en de wensen van bewoners.