8 juli | Evenement ‘Het gras van de Buren’

Bloeiende gevels, zoemende insecten en nog veel meer groene glorie. Klinkt dit jou als muziek in de oren en ben jij benieuwd hoe jij je buurt kunt vergroenen? Laat je inspireren op donderdag 8 juli tussen 17.00-21.00 uur bij het event 'Het gras van de buren'. Het wordt georganiseerd door Green Light District speciaal voor bewoners en ondernemers in stadsdeel Centrum.

Workshops, presentaties en experts

Tijdens deze dag krijg jij de kans om een kijkje te nemen achter de schutting van bewonersvereniging De Halve Wereld. Met één van de grootste groene daken van Amsterdam en een prachtig bloeiende binnentuin is dit de ideale plek voor een zintuigprikkelend programma. Een avond vol workshops en presentaties waar experts op het gebied van duurzaamheid en groen voor jou klaar staan. Van dakadvies, het maken van zaadbommen, tot het creëren van een vlindervriendelijke tuin, er is voor ieder wat wils.

Wat kun je verder nog verwachten? Een lokale markt met duurzame producten, zoals sedumplanten en Nature Bar-zeep, een goodiebag gevuld met duurzame producten van ondernemers uit het Green Light District en live muziek!

Aanmelden en coronoproof

Kom op donderdag 8 juli en ontdek hoe je jouw eigen stukje Amsterdam nog groener kan maken. Meld je van tevoren aan op de website van Greenlightdistrict.

Het event is coronaproof, dat betekent dat deelnemers zich vooraf moeten aanmelden, dat we werken met tijdslots en een tour van circa 1 uur langs verschillende sublocaties, zodat we alles in goede banen kunnen leiden.

In het kort:

  • Wat: Het gras van de buren
  • Wanneer: 8 juli, 17:00 - 21:00 uur (laatste tour start om 20:00 uur)
  • Voor wie: bewoners en ondernemers uit Amsterdam Centrum
  • Door wie: Green Light District
  • Waar: Bewonersvereniging De Halve Wereld, A.S. Onderwijzerhof 5
  • Aanmelden: https://greenlightdistrict.nu/agenda/het-gras-van-de-buren/

Green Light District is een samenwerking van De Groene Grachten, NV Zeedijk, Gemeente Amsterdam, De Gezonde Stad, Rooftop Revolution, TU Delft en EIT Climate-KIC. Met bewoners en ondernemers zetten wij ons in voor een duurzaam en toekomstbestendig hart van de stad. Samen kleuren we de binnenstad groen!