9 december | Online Energieontbijt: koplopers in stadsdeel Zuid

Als je zelf iets wilt doen met duurzame energie in jouw straat of buurt kan het begin soms best lastig zijn. Een aantal buurtbewoners is hier al mee bezig en helpt je graag op weg. Op donderdagochtend 9 december vertellen zij er alles over in het online Energieontbijt stadsdeel Zuid.

Amsterdam wil een duurzame stad zijn, voor nu én voor de generaties na ons. De energietransitie oftewel de omschakeling naar schone energie, speelt daarin een belangrijke rol. Dat betekent dat we niet langer fossiele brandstoffen gebruiken en alleen nog energie halen uit hernieuwbare bronnen zoals zon, wind en de aarde zelf.

Koplopers in de energietransitie

Er is een groot en divers netwerk van Amsterdammers die vrijwillig veel (privé)tijd steken in deze omschakeling en het stimuleren van anderen. Ze pionieren met vernieuwende oplossingen, delen hun opgedane kennis en ervaring en inspireren anderen om ook aan de slag te gaan. Deze koplopers zijn onmisbaar in de versnelling van de energietransitie.

Energieontbijt Zuid

Woon jij in Zuid en wil jij ook duurzame energie in jouw straat of buurt? Of ben jij benieuwd wat er al gebeurt in jouw stadsdeel? Laat je inspireren door buurtbewoners en initiatieven die je al zijn voorgegaan tijdens het online Energieontbijt Zuid van het koplopersnetwerk 02025 op donderdag 9 december tussen 09.00 en 10.30 uur.

Tijdens deze bijeenkomst leer je hoe je jouw omgeving overtuigt om de overgang naar schone energie te maken. Een aantal initiatieven in Zuid komen aan het woord, zoals The Green Business Club. Ook leer je meer over hoe de energie-experts van 02025 jou kunnen helpen om jouw project van de grond te krijgen of wanneer je vastloopt.

Ga voor het volledige programma en om je aan te melden naar 02025.nl. Je ontvangt automatisch een dag van tevoren de login per e-mail en achteraf de link naar het verslag met alle presentaties en informatie.

Het Energieontbijt in verschillende stadsdelen

Het Energieontbijt van 02025 trekt de komende maanden alle stadsdelen in. Nieuwsgierig naar hoe het er bij de vorige locaties in Nieuw West of Noord aan toeging? Bekijk dan de korte impressie van het Energieontbijt in Noord op youtube.com