9 februari | online talkshow ‘The Voice of Urban Nature’ Dood en leven, natuurlijk

Wat kunnen we leren van de kringlopen in de natuur? Op woensdag 9 februari om 20.00 uur gaan verschillende experts het gesprek aan tijdens de gratis online talkshow ‘The Voice of Urban Nature: Dood en leven, natuurlijk'. Want hoe kunnen we zelf bijdragen aan deze natuurlijke kringlopen? Hoe kunnen we onze parken en bossen op een ander manier beheren, met meer ruimte voor deze natuurlijke processen?

Op weg naar Floriade Expo 2022

The Voice of Urban Nature is de titel van zes talkshows van de gemeenten Amsterdam en Almere binnen het platform WeMaketheCity Green. Het platform voor een groene & duurzame stad van cultureel centrum Pakhuis de Zwijger en Avanti Almere, in aanloop naar en tijdens Floriade, de wereldtuinbouwtentoonstelling die op 14 april dit jaar opent in Almere. Dood en leven, natuurlijk is de 5e online talkshow uit de reeks.

De natuurlijke kringlopen

In de natuur is niets voor altijd. Alles is voortdurend aan het veranderen. Dat geldt voor alle onderdelen van de natuur: mensen, dieren, planten en microben. We bloeien op en we vergaan. Deze kringloop blijft op een natuurlijke manier in balans. De boombladeren die op de grond vallen, zijn voeding voor de bodem(dieren) en vervolgens weer de basis voor de boom. Bomen en planten nemen CO2 op uit de lucht en ademen zuurstof uit. Deze zuurstof ademen mensen en dieren vervolgens weer in en wij ademen CO2 uit. Dood en leven vormen samen een kringloop.

In dit programma onderzoeken we wat we kunnen leren van de natuur. Hoe kunnen we zelf bijdragen aan deze natuurlijke kringlopen? Op woensdag 9 februari om 20.00 uur leer je er alles over tijdens de gratis online talkshow The Voice of Urban Nature – Dood en leven, natuurlijk.

Ga voor meer informatie en aanmelding naar de website van Avanti Almere.