Een windmolen in jouw buurt, wat vind jij ervan?

Er komen zo’n 17 extra windmolens in de stad. De vraag is nog: waar moeten ze komen? Je kunt jouw voorkeur voor een mogelijke plek uitspreken, van gedachten wisselen met andere Amsterdammers en vragen stellen. Dat kan op 3 manieren, alle 3 digitaal.

Met zonnepanelen en windenergie wekken we in 2030 genoeg duurzame elektriciteit op voor ongeveer 80% van de Amsterdamse huishoudens. In 2019 en afgelopen zomer waren er bijeenkomsten waarop jij kon meepraten over extra windmolens in Amsterdam. Nu gaan we een stap verder: waar zouden ze volgens jou moeten komen? Je kunt op 3 manieren meepraten:

1. Interactieve online avondsessies

Er zijn 5 interactieve online avondsessies over de mogelijke locaties. Per avond zijn 48 plaatsen beschikbaar. We verloten de plaatsen onder de aanmelders. Als je bent ingeloot, dan ontvang je een bevestiging en een link naar de bijeenkomst.

  • Dinsdag 3 november: Gaasperplas en Diemerscheg
  • Donderdag 5 november: IJburg, Sciencepark en Zeeburgereiland
  • Maandag 9 november: Havengebied en Brettenzone
  • Dinsdag 10 november: Amstelscheg (Zuid), Amstel III omgeving
  • Donderdag 12 november: smalle strook ten Noorden Ring A10 Noord

Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

Meld je aan voor de online avondsessies

2. Online inloopspreekuren

Heb jij brandende vragen of opmerkingen? En kun je niet deelnemen aan een van de bijeenkomsten? Meld je dan aan voor een online één-op-één-vraaggesprek van maximaal 15 minuten, voorafgaand aan bovenstaande sessies. Het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelden is verplicht.

  • Dinsdag 3, donderdag 5, maandag 9, dinsdag 10 en donderdag 12 november, 16.00 – 17.00 uur.

Meld je aan voor de online inloopspreekuren

3. Online informatiebijeenkomst

Wat vinden andere Amsterdammers van windmolens in de stad? Wethouder Duurzaamheid Marieke van Doorninck praat jou bij over de resultaten van eerdere bijeenkomsten en enquêtes, de vervolgstappen en hoe jij daar invloed op kunt hebben. Er is tijd om vragen te stellen en jouw mening te geven.

  • Maandag 7 december, 19.30 – 21.00 uur

Meld je aan voor de online informatiebijeenkomst

Blijf op de hoogte

Kun of wil je niet deelnemen aan een van de bijeenkomsten en wil je toch op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Meer weten

Bron: Amsterdam.nl