Welkom aan vier nieuwe initiatieven in het Klimaatakkoord

Sinds de lancering van het Amsterdams Klimaatakkoord hebben zich alweer vier nieuwe initiatieven aangesloten. Twee basisscholen op IJburg – Het Podium en De Zuiderzee – doen mee met hun zonne-energieprojecten. Uit Zuid voegde het project ‘Elektrisch deelrijden in De Pijp’ zich bij het akkoord. En nieuwkomer vanuit West is het project WIBIT: Westindische buurt in transitie. Welkom!

Zakgeld van de zon

In de zomer van 2018 legde energiecoöperatie Zuiderlicht 130 zonnepanelen op het dak van Basisschool Het Podium. De leerlingen ontvangen nu ‘zakgeld van de zon’.

Zon op De Zuiderzee

Zuiderlicht plaatste ook 228 zonnepanelen op het dak van basisschool De Zuiderzee. En dat levert niet alleen energie en geld op, maar ook educatief rendement. Want van zonnepanelen kun je veel leren!

Meer ruimte, minder CO2

In De Pijp willen bewoners een ruime keuze aan elektrische auto’s en andere vormen van elektrisch deelrijden beschikbaar maken in de buurt. Zo vangen ze twee vliegen in een klap: meer ruimte op straat en minder uitstoot van CO2.

Westindische buurt in transitie

Betrokken bewoners in de Westindische buurt werken aan alternatieve energievoorzieningen en energiebesparing. In buurtkamer De Corantijn zetten zij hun dromen om in concrete acties. Naar stedelijk voorbeeld en in samenwerking met koplopersnetwerk 02025 worden energieontbijtjes georganiseerd.

Inspireer je stadgenoten met jouw initiatief

Heb je ook een initiatief voor energiebesparing of schone energie? Doe mee aan het Amsterdams Klimaatakkoord en zet je initiatief op de kaart!