Ledverlichting in Amsterdam Foto gemeente Amsterdam

Goed nieuws | 15 % minder gasverbruik in de Metropoolregio Amsterdam!

Afgelopen woensdag werd in de koepelkerk in Haarlem bekend gemaakt dat het gelukt is om het gasverbruik in de Metropoolregio Amsterdam met 15% gas te verminderen. Begin april is het doel om te besparen gesteld toen de gasprijs omhoogschoot na de inval van Rusland in Oekraïne.

Bedrijven en organisaties

In het actienetwerk werken gemeenten, provincies, instellingen, belangenorganisaties en bedrijven samen om het gasverbruik te verminderen. Zo doofden bedrijven op de Zuidas het licht tussen 23:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s ochtends en is in gemeentepanden de thermostaat lager gezet. Voor deze acties zijn draaiboeken gemaakt die binnen het netwerk worden gedeeld. Zo kunnen bedrijven en organisaties van elkaar leren.

Green knowledge mile

MKB’ers

MKB’ers zetten verlichting en gevelreclames ’s avonds uit en sluiten de deuren wanneer de verwarming of airco aanstaat. Ook zetten winkeliers hun koelingen lager en werd er LEDverlichting verstrekt door Energiecoaches.

Kaaswinkel Dappermarkt Ledverlichting Wbraat

Bewoners

Energiecoaches kunnen inwoners heel concreet adviseren over manieren om gas en stroom te besparen. En de Fixbrigade is beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen om hun woning beter te isoleren. Afgelopen week werd bekend dat Liander en de Gemeente Amsterdam de handen ineen slaan om de allerlaagste inkomens te hulp te schieten als afsluiting dreigt.

energie coach klimaatroute

Zelf energie besparen

Wil je zelf ook het verschil maken? Bekijk dan eens onze tips op de bespaarpagina. Zo kan ook jij je gasverbruik én je energiekosten verminderen.

Hoe kan jij dit doen?

Bekijk hier hoe ook jij de knop omzet

Hoeveel ga jij besparen?